Hsgombcos falatkk
Hozzvalk:
- 1 kis fej vrshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- 20 dkg trappista sajt
- 20 apr csemege uborka
- 2 piros hs paprika
- 60 dkg darlt sertshs
- 2 tojs
- 1 kvskanl majornna
A stshez:
- b olaj
Elkszts:
A hagymt, a fokhagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk. A zsemlt beztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockkra vgjuk. Az uborkt lecsepegtetjk, feldaraboljuk. A paprikt megmossuk, szrazra trljk, kicsumzzuk, a hst kb. olyan szeletkkre, vgjuk, mint a sajt.
Elkszts:
A darlt hst tlba tesszk, hozzadjuk a hagymt, a fokhagymt, a kinyomkodott zsemlt, a tojst, a majornnt, st, borsot, s sima masszv keverjk. Kicsi, kb. 3 cm-es gombcokat, ksztnk belle. Az olajt felforrstjuk, beletesszk a gombcokat, aranysrgra stjk, paprszalvtra kiszedjk s kihtjk. Amikor a kis gombcok kihltek, kis nyrsakra hzunk egy-egy gombcot, csemegeuborka-darabot, sajtot s paprikaszeletet. Ezt ismteljk, amg a hozzvalk elfogynak. Tlalsig flival lefedjk, hogy ne szradjanak ki.
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva
1 nyrs: 120 kcal
|