Tsztaflk : Cstszta egytl -Pasticcio di Rigatoni |
Cstszta egytl -Pasticcio di Rigatoni
Hozzvalk 4 szemlyre:
2-3 evkanl vaj,
3 evkanl liszt,
1 cssze tej,
csipetnyi s,
350 g rigatoni tszta,
1 fej lereszelt vrshagyma,
1 db reszelt srgarpa,
1 szl aprra vgott metlzeller,
3 evkanl szz olvaolaj,
2 db kzepes, felkockzott cukkni,
150 g felkockzott sonka,
2 evkanl aprra vgott petrezselyem zldje,
1 evkanl aprra vgott majornna,
1/4 cssze frissen reszelt parmezn
Elkszts: Elszr a besamelt ksztjk el. A vajat a liszttel 5 percig fzzk, hozzntjk a tejet, majd felforraljuk, sval zestve 10 percen t fzzk. Kzben a stt 220-230 fokra elmelegtjk. Kifzzk a rigatoni cstsztt, majd leszrjk. A hagymt, srgarpt s zellert pr perc alatt, kzepes lngon megdinszteljk, hozzadjuk a cukknit, a sonkt, a petrezselyem zldjt s a majorannt, kzel 5 percen t egytt fzzk. Belekeverjk a kiftt tsztt. Kivajazott, hll tlba ntjk, megntzzk a besamellel, megszrjuk a reszelt sajttal, 10 percig stjk, majd tlaljuk.
|