Klasszikus trtorta
Hozzvalk 16 szelethez: 15 dkg liszt, 1 tojs, 7 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 zacsk vanlis cukor, csipetnyi stpor, csipetnyi s. A tltelkhez: 75 dkg tehntr, 4 tojs, 2 dl tejszn, 15 dkg cukor, 1 teskanl citroml, 5 dkg tkezsi bzakemnyt
- Tlba szitljuk a lisztet, a stport s a st. Hozzadjuk a vajat a tojssal, a cukorral s a vanlis cukorral egytt. Robotgppel, alacsony fokozaton sima tsztv keverjk. A tsztt stpaprral kiblelt, 28 cm tmrj tortaformba nyomkodjuk gy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villval megszurkljuk. Elmelegtett, 200 fokos stben 10 percig stjk. - Kzben a tltelkhez robotgppel, alacsony fokozaton sszekeverjk a trt a tojsok srgjval, a citromlvel, a bzakemnytvel s a cukorral. Robotgppel, kln-kln kemny habb verjk a tejsznt s a tojsfehrjt. Mindkettt belekeverjk a trkrmbe. - A masszt az elsttt tsztra simtjuk s visszatoljuk a stbe. 180 fokon 60-70 percig stjk. Kikapcsolt stben, nyitott ajt mellett 20 percig llni hagyjuk, mieltt kivennnk a formbl.
|