Desszertek-Klnleges desszert: Gesztenys krmes
Hozzvalk kb. 16 darabhoz: 1 adag mlyhttt leveles vajas tszta, 30 dkg gesztenyemassza, 3 evkanl rum + a babapisktra, 1 tasak hidegen kszthet vanlia krm, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 1 doboz babapiskta, tojs a kenshez, porcukor a szrshoz Elkszts: A leveles vajas tsztt szobahmrskleten hagyjuk felengedni. A gesztenyemasszt burgonyanyomn ttrjk, hozzadjuk a rumot. A vanliakrmet a tasakon lv utasts szerint elksztjk a tejjel, s jl lehtjk. Elkszts: 1. A vajat habosra keverjk, hozztesszk a gesztenyt s jl sszedolgozzuk. 2. A stt 200 fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A deszkt megszrjuk liszttel, rtesszk a felengedett vajas tsztt, ezt is meglisztezzk, s akkora tglalapot nyjtunk belle ami a tzhelynk tepsijbe belefr. 3. A tepsit vzzel megkenjk, kettvgjuk a kinyjtott tsztalapot, s egyms mell rfektetjk a tepsire. Villval megszurkljuk, tojssal megkenjk, s kb. 15-20 perc alatt aranysrgra stjk. Amikor kivesszk a stbl az egyik lapot ngyzetekre vgjuk, (ez lesz a stemny teteje), s a tsztt kihtjk. 4. Az egsz lapot megkenjk a gesztenyemasszval, kirakjuk a babapisktval, kicsit belenyomkodjuk, s megcsepegtetjk rummal. A tetejre simtjuk a vanlia krmet, rrakjuk egyms mell a ngyzeteket, vatosan lenyomkodjuk, s 1-2 rra behtjk. 5. Amikor a htbl kivesszk megszrjuk porcukorral, s meleg vzbe mrtott kssel a tetejn lv ngyzeteknek megfelelen felszeleteljk.
|