Sltek-Tlttt kacsa
Hozzvalk 4 szemlyre: 30 dkg gesztenye, 1 evkanl telzest, 1 teskanl margarin, 2 nagy kacsmell, 20 dkg darlt sertshs, 1 tojs, 3-4 evkanl tejszn.
Elkszts: A gesztenyt megtiszttjuk, lbasba tesszk, felntjk annyi vzzel, amennyi ppen ellepi. Megszrjuk a Delikt telzestvel, hozzadjuk a margarint, s lefedve puhra proljuk. A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk, s szrazra trljk. vatosan felfejtjk a brt, ide rakjuk majd a tltelket. Elkszts: A gesztenyrl levesszk a fedt, s elfzzk a levt. Burgonyanyomn ttrjk, hozzadjuk a darlt hst, a tojst, megszzuk, borsozzuk, belentjk a tejsznt, s sima masszv sszedolgozzuk. A stt 200 fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A kacsamell fellaztott bre al betltjk a gesztenys masszt, szpen megformzzuk bedrzsljk sval, borssal, s tzll tlba fektetjk. Kevs vizet ntnk al, befedjk aluflival, s kb. 45 percig proljuk a stben. Levesszk a flit, 180 fokra (gzst 2. fokozat) mrskeljk a ht, a levvel tbbszr meglocsoljuk a pecsenyt, s kb. 30 perc alatt szp piros ropogsra stjk. Prolt kposztval, burgonyaprvel tlaljuk.
|