Levesek-Gesztenys gyngytykleves
Hozzvalk: 1 gyngytyk (kb. 1 kg), 30 dkg srgarpa, 20 dkg fehrrpa, 10 dkg vrshagyma, 10 dkg gomba, fokhagyma, s, babrlevl, kakukkf, borka bogy, 1 tojsfehrje, 2 dl tejszn, 10 dkg gesztenye, 2 dkg liszt. Elkszts: A megtiszttott gyngytykot, karikra vgott zldsgekkel, vrshagymval egy sttepsire helyezzk, sval zestjk, kakukkfvel fszerezzk, s ers tzn megpirtjuk A megpirtott tykot fazkba tesszk, hideg vzzel felntjk, babrlevelet adunk hozz. A levest forrsig kevergetjk, majd lass tzn kb. 2 rn t fzzk, ha szksges, utzestjk. A ksz levest negyed rig pihentetjk, majd leszrjk. A hst a csontrl lefejtjk, brt eltvoltjuk s egyforma kockkra vgjuk. ttrt gesztenybl s kevs lisztbl tejsznes habarst ksztnk, a leveshez adjuk s felforraljuk. Tlalskor a megftt hst csszbe tesszk s vatosan rmerjk a forr levest.
|