Marhahsok : Fliban slt marhahstekercs sajttal |
Fliban slt marhahstekercs sajttal
marhahs 60 dkg tojs 2 db olaj 1 cl Cspspapriks Gcseji csemege sajt 12 dkg rlt kmnymag pirospaprika majornna rlt bors, s
Elksztse: Az n- s faggymentes, teljesen sovny marhahst apr lyuk darln ledarljuk, kevertlba tesszk s hoz-zadjuk a tojst. Sval, rlt borssal, majornnval, rlt kmnymaggal fszerezzk. Egynem masszv dolgozzuk. Az aluflit az asztalra tertjk, kevs olajjal megkenjk, rhelyezzk a hst s kb. 1 cm vastag tglalapp formzzuk. Kzepre tesszk a sajtdarabokat, majd roldszeren feltekerjk gy, hogy a sajt a hs kzepbe kerljn. Ezutn a fliba szorosan becsavarjuk. Stlapra helyezzk s kzepes hmrsklet st-be tve 30 percig stjk. Ha elkszlt, kibontjuk az aluflibl s felszeleteljk. Vajas burgonyval vagy bur-gonyaprvel tlaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, klnbz saltkkal.
|