Provnszi marinrozott zldsg
Hozzvalk kb. 7 db 370 ml-es veghez: 3 db piros, 3 db srga kaliforniai paprika, 50 dkg cukkini, 50 dkg padlizsn, 50 dkg apr paradicsom. A pclhez: 5 dl fehbor, 5 dl fehrborecet, 5 dl vz, 1/2 citrom szeletelve, 1 evkanl mustrmag, 15-15 szem szegfszeg s fekete bors, 3 kvskanl s, 30 dkg cukor, 5 fokhagymagerezd, 1/2 csom kakukkf, 2-3 g rozmaring, 1 tasak tartstszer
A paprikt flbevgjuk, szles cskokra szeleteljk. A cukkini s a padlizsn vgeit levgjuk s felszeleteljk. A paradicsomot keresztbe bevgjuk, forrsban lv vzbe mrtjuk. Hjt lehzzuk, flbevgjuk. A pclhez felforraljuk a bort, ecetet, vizet, a citromszeleteket, mustrmagot, szegf- s feketeborsot, st s cukrot, majd lefedve 10 percig hagyjuk forrni. Utna a hozzadott paprikval 7 percig, a cukkinival s a padlizsnnal tovbbi 2 percig forraljuk. Vgl beletesszk a paradicsomot, s a levet felforrstjuk. A fokhagymt szeletekre vgjuk. A kakukkf- s rozmaringleveleket letpkedjk. A zldsgeket habszed kanllal kivesszk a lbl, s a fokhagymval, kakukkfvel, rozmaringgal egytt az elksztett vegekbe tltjk. A levet fed nlkl ismt kb. 10 percig forraljuk, utna levesszk a tzhelyrl, s belekeverjk a tartstszert. tszrjk, s az vegeket peremig tltve a zldsgekre ntjk. Mindegyiket lezrjuk s a tetejkre fordtva kb. 5 percig llni hagyjuk.
|