Alms rebarbaradzsem
Hozzvalk 4 db 1/4 literes veghez: * 1 kg rebarbara * 40 dkg alma * 1 citrom * 50 dkg befzsi cukor * 1/2 teskanl friss reszelt gymbr * 4 db 1/4 literes veg
Elkszts: A rebarbart megtiszttjuk, megmossuk, s 1-2 cm vastag szeletekre vgjuk. Az almt meghmozzuk, maghzt kiemeljk, hst lereszeljk. A citromot megmossuk, hjbl levgunk kb. 5 cm-es darabot, s levt kinyomjuk. Az vegeket alaposan kimossuk, szradni hagyjuk. Elkszts: A rebarbart s az almt a citrom levvel, hjval s 2 evkanl vzzel puhra fzzk. (A rebarbara ne fjn szt.) Kivesszk a citrom hjt, s a komptot hlni hagyjuk. Elkeverjk a befzsi cukrot a kompttal, s felforraljuk. Belekeverjk a gymbrt, s 3 percig rotyogtatjuk. Az elksztett vegekbe szedjk, lezrjuk, s fejtetejkre lltva hlni hagyjuk.
|