Egyiptomi falafel
Hozzvalk: * 40 dkg lbab, * 1 nagy tojs, * 1 nagy fej hagyma, * 2 gerezd fokhagyma, * 1 csokor petrezselyemzldje, * 1 kvskanl rlt koriander, * 15 dkg liszt, * 2 evkanl szezmmag, * s, * olaj a stshez
Elkszts: A babot egy napra beztatjuk, msnap lecsurgatjuk, lass tzn puhra fzzk, tpaszrozzuk. A megtiszttott, aprra vgott hagymt, a sztnyomott fokhagymagerezdeket s a koriandert hozzadjuk az tpasszrozott babhoz, jl elkeverjk, lass tzn sszefzzk, kis pogcskat formlunk belle, megforgatjuk a felvert tojsban, majd a lisztben. Egyik felket megszrjuk szezmmaggal, serpenyben forr olajban aranybarnra stjk. Paprszalvtn leszrtjuk, kiss megszva tlaljuk.
|