Desszertek-Plumpuding
Hozzávalók:
* 1/2 kg kenyér
* 2 dl tej
* 10 dkg cukor
* 4 tojás
* 15 dkg mazsola
* liszt
* 5 dkg kandírozott citromhéj
* 10 dkg füge
* 15 dkg vaj
* 1/2 dl konyak
* szerecsendió
* só
* fahéj
* őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Forraljuk föl a tejet és morzsoljuk bele a kenyér belsejét. Ha kihült adjuk hozzá a cukrot, a lisztbe forgatott mazsolát, a fügét, a kandírozott citromhéjat és a felvert tojássárgákat. A vajat, a konyakot, egy kevés szerecsendiót, sót, szegfűszeget összekeverjük és hozzáadjuk a morzsás masszához. A tojások fehérjét könnyű habbá verjük, óvatosan belekeverjük a masszába, majd kivajazott sütőformába öntjük. A sütőformákat lefedjük és 5-6 órán át vízgőz fölött főzzük. A kész pudingot 15 percre félrerakjuk majd a formákból kiborítva, díszítve tálaljuk.
|