Desszertek-Plumpuding
Hozzvalk:
* 1/2 kg kenyr
* 2 dl tej
* 10 dkg cukor
* 4 tojs
* 15 dkg mazsola
* liszt
* 5 dkg kandrozott citromhj
* 10 dkg fge
* 15 dkg vaj
* 1/2 dl konyak
* szerecsendi
* s
* fahj
* rlt szegfszeg
Elkszts:
Forraljuk fl a tejet s morzsoljuk bele a kenyr belsejt. Ha kihlt adjuk hozz a cukrot, a lisztbe forgatott mazsolt, a fgt, a kandrozott citromhjat s a felvert tojssrgkat. A vajat, a konyakot, egy kevs szerecsendit, st, szegfszeget sszekeverjk s hozzadjuk a morzss masszhoz. A tojsok fehrjt knny habb verjk, vatosan belekeverjk a masszba, majd kivajazott stformba ntjk. A stformkat lefedjk s 5-6 rn t vzgz fltt fzzk. A ksz pudingot 15 percre flrerakjuk majd a formkbl kibortva, dsztve tlaljuk.
|