Desszertek-Marcipános csillagok
Hozzávalók:
A tésztához:
* 300 g liszt
* 200 g kristálycukor
* 10 dkg vaj
* csipetnyi só
* 150 g marcipánmassza
* 1 dl tej
A masszához:
* 1 tojásfehérje
* 2 csomag vaníliás cukor
* 50 g darált pisztácia
* 50 g marcipánmassza
* vagdalt pisztácia
Keverjük össze egy tálban a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a marcipánmasszával, tegyünk bele egy csipetnyi sót és gyúrjuk az egészet tésztává. Ha a tészta túl kemény önthetünk hozzá egy kevés tejet. A kész tésztát tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. A kész tésztát lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd vágjuk ki a csillagokat vágóformával. A masszához verjük habbá a tojásfehérjét, majd lassan adagolva keverjük bele a marcipánmasszát, a cukrot és a darált pisztáciát.
A csillagokat helyezzük alufóliával kibélelt tepsibe, és nyomjunk mindegyik tetejére egy kis adag masszát. Díszítésnek szórjuk meg az apróra vagdalt pisztáciával, végül süssük 10-15 percig 170 fokon, előmelegített sütőben.
|