Desszertek-Kalácskoszorú
Hozzávalók:
* 2,5 dl tej
* 15 dkg rétesliszt
* 10 dkg cukor
* 10 dkg margarin
* 20 dkg finomliszt
* 2 dkg élesztő
* 8 dkg mazsola
* 1 tojás
* őrölt fahéj
* reszelt narancshéj
* só
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a maradék tejet, a rétes- és finomlisztet, a reszelt narancshéjat, a fahéjat és a cukrot. Az olvasztott vajjal és a mazsolával bedagasztjuk, konyharuhával letakart edényben megkelesztjük. Három egyenlő részre osztjuk és mindegyikből hurka alakot sodrunk. Koszorút fonunk belőlük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
Háromszor egymás után, félórás szünetekkel a tojássárgájával bekenjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve, vizes ecsettel megkenegetjük és négy gyertyával díszítve tálaljuk.
|