Desszertek-Kalcskoszor
Hozzvalk:
* 2,5 dl tej
* 15 dkg rtesliszt
* 10 dkg cukor
* 10 dkg margarin
* 20 dkg finomliszt
* 2 dkg leszt
* 8 dkg mazsola
* 1 tojs
* rlt fahj
* reszelt narancshj
* s
Az lesztt kevs tejben felfuttatjuk, majd hozzkeverjk a maradk tejet, a rtes- s finomlisztet, a reszelt narancshjat, a fahjat s a cukrot. Az olvasztott vajjal s a mazsolval bedagasztjuk, konyharuhval letakart ednyben megkelesztjk. Hrom egyenl rszre osztjuk s mindegyikbl hurka alakot sodrunk. Koszort fonunk bellk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszk.
Hromszor egyms utn, flrs sznetekkel a tojssrgjval bekenjk, vgl 180 fokra elmelegtett stben 30-40 percig stjk. A stbl kivve, vizes ecsettel megkenegetjk s ngy gyertyval dsztve tlaljuk.
|