Levesek-Halszl
Hozzvalk:
* 8-10 szelet ponty
* 50 dkg keszeg, krsz
* 50 dkg egyb hal (harcsa, sll, busa...)
* 1-2 pontyfej
* Haltej, ikra
* Csont s uszonyok
* 2 halszlkocka
* 4 fej hagyma
* s
* rlt paprika
* 1 paradicsom
* 1 zldpaprika
A hagymt a fazkban kevs olajon megproljuk, majd belerakjuk az sszes halat, csontot s uszonyt, a pontyszeleteket s az ikrt kivve, s 2,5 liter vzzel felengedjk. A paradicsomot s a paprikt nhny darabra vgjuk, a halszlkockkkal egytt a fazkba rakjuk s sval, paprikval zestjk. Kt ra fzs utn az egszet tbbszr tpaszrozzuk, majd az gy kapott levet jra felforraljuk. Az elre besztt halszeleteket, a haltejet s az ikrt belefzzk, s ha kell, zls szerint zestjk.
|