Levesek-Halászlé
Hozzávalók:
* 8-10 szelet ponty
* 50 dkg keszeg, kárász
* 50 dkg egyéb hal (harcsa, süllő, busa...)
* 1-2 pontyfej
* Haltej, ikra
* Csont és uszonyok
* 2 halászlékocka
* 4 fej hagyma
* só
* őrölt paprika
* 1 paradicsom
* 1 zöldpaprika
A hagymát a fazékban kevés olajon megpároljuk, majd belerakjuk az összes halat, csontot és uszonyt, a pontyszeleteket és az ikrát kivéve, és 2,5 liter vízzel felengedjük. A paradicsomot és a paprikát néhány darabra vágjuk, a halászlékockákkal együtt a fazékba rakjuk és sóval, paprikával ízesítjük. Két óra főzés után az egészet többször átpaszírozzuk, majd az így kapott levet újra felforraljuk. Az előre besózótt halszeleteket, a haltejet és az ikrát belefőzzük, és ha kell, ízlés szerint ízesítjük.
|