Alms csokis linzer
HOZZAVALOK: 30 dkg finomliszt, 13 dkg porcukor, csipet so, 13 dkg rama margarin, 1 citrom levevel es reszelt hejaval, 3 tojassargaja, sszedolgozzuk a fentieket.
Hutoszekrenyben legalabb 1 orahosszaig pihentetjuk, majd 2-3 millimeter vastagra nyujtjuk, es kis pogacsakat szurunk beloluk (likoros pohar meretu). Sutolemezre egymas melle fektetve a forro sutobe toljuk, es eros langon hirtelen aranysargara sutjuk. Kozben 1 kg puha almat megtisztitunk, vekonyra szeleteljuk, es 3 dkg vajon, 10 dkg cukorral, 1 citrom levevel meg reszelt hejaval kevergetve megparoljuk. Addig hagyjuk a tuzon, amig jo szaraz nem lett, majd kihutjuk. Ezzel az almakremmel ragasztunk ossze 2-2 tesztakorongot, csokolademazzal bevonjuk, es mindegyikre 1-1 diodarabot fektetunk. Csak akkor talaljuk, ha a tetejen a maz mar megszikkadt. Maz: 3 evokanal kakao, 3 evokanal cukor, + egy pici hideg viz = simara keverjuk , kevergetve surure fozzuk, majd a tuzrol leveve 3-4 dkg vaja dobunk bele. Ha elolvadt, a tesztat szeles pengeju kesre fektetjuk, a melegen tartott maz fole tartjuk, ugy ontjuk ra az ontetet, hogy a felesleges a fazekba visszacsurogjon.
|