Zldborss csirke
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk: 1 db egsz csirke (kb. 1-1,5 kg-os), 1 kis fej vrshagyma, 2 evkanl olaj vagy 4 dkg zsr, 40 dkg zldbors, 1 evkanl telzest, 1/2 csom petrezselyemzld, s. Elkszts: A finomra vgott hagymt kevs olajban megfonnyasztjuk. Beletesszk a 10 darabra (2 fels, 2 als comb, 2 szrny, 2 fl mell, ht- s farrsz) vgott csirkt. Nagy lng felett - llandan keverve - zsrjra pirtjuk. Megszrjuk telzestvel, s annyi vizet ntnk r, hogy az ellepje. Kis lng felett lassan puhra proljuk. Ha friss zldborsnk van, akkor azt is hozzadjuk, ha konzerv, akkor tesszk hozz, amikor a csirke mr majdnem puha. Vgl megszrjuk a finomra vgott petrezselyemzlddel.
|