Zldbab fstlt hssal
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk: 20 dkg fstlt tarja, 60 dkg zldbab (konzerv is lehet), 40 dkg burgonya, 8 dkg kolozsvri szalonna, 1 prhagyma (10 cm hossz), 1 kshegynyi fokhagymakrm, 2 dl tejfl, s. Elkszts: A nagyon szraz fstlt hst elz nap ztassuk be. Egybknt vgjuk kockra s a durvra vgott prhagymval, egytt tegyk a bogrcsba, amelyben elzetesen kiss kiolvasztottuk a kockra vgott szalonnt. ntsnk r annyi vizet, hogy ellepje s fzzk a hst flpuhra. Ekkor tegyk bele a kockra vgott burgonyt, fokhagymakrmet, majd 15 perc mlva a konzerv zldbabot. Egsztsk ki mg kevs vzzel s forraljuk ssze, szzunk utna, ha szksges. Tlals eltt keverjk bele a tejflt. Ha friss zldbabbal ksztjk, akkor mg a burgonya eltt tegyk bele a bogrcsba.
|