Sonks kposzta-gombaleves
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk 4-6 szemlyre: 50-60 dkg szalonns fstlt sonka, 2 fej vrshagyma, 50-70 dkg fehrkposzta, fl kanlnyi pirospaprika, rlt fekete bors, egy zldpaprika s / vagy darlt flmarknyi gomba, s, szk flmarknyi csipetketszta, 1,5 dl tejfl. A szalonns fstlt sonkt hvelykujjnyi cskokra vgjuk. Kevske vzben forraljuk, megpuhtjuk, s amikor elforrt a vz, sajt zsrjban stjk. Kt fej aprra vgott vrshagymt srgra pirtunk benne. Beleszrunk egy kis piros paprikt, s amikor elkeverjk, b vzzel felntjk. Ezutn tesznk bele 50-70 dkg cskokra vgott kposztt. rlt borssal fszerezzk, vghatunk bele esetleg egy zldpaprikt is s egy kisebb paradicsomot. Amikor a kposzta puhulni kezd, szrunk bele mg flmarknyi gombt sszevagdalva. Szrhatunk bele szrtott gombt is, de azt elbb tegyk. Levtel eltt 10-15 perccel csipetketsztt is tesznk bele. Nhny perccel mlva lentjk tejfllel s levesszk a tzrl.
|