Gombaprklt bogrcsban
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk 6-8 szemlyre: 1,5-2 kg gomba, 10-15 dkg zsr, 3 fej vrshagyma, 2-3 kvskanlnyi pirospaprika s fekete bors, 1 kshegynyi kakukkf, s, esetleg fejenknt 1-1 tojs. A gombafejeket megtiszttjuk, felaprzzuk, s hideg vzben tmossuk. Majd ss vzben flig megfzzk, megabljuk. Ezutn a bogrcsban hagymt pirtunk zsrban, pirospaprikt kevernk bele, s belerakjuk a gombadarabokat. Kvs vzben fzzk, srn kavargatva. Amikor a vz elforrt, borssal s egy kshegynyi kakukkfvel megszrjuk. St ne tegynk sokat bele, s levtel eltt, mert nem szvja magba gy knnyen elszhat. Esetleg levtel eltt lehet r tni egy-egy tojst is zls szerint.
|