Csirkegulys
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk: 1 db egsz csirke (kb. 1 kg-os), 1 nagy fej vrshagyma, 2 evkanl zsr, 1 ppozott evkanl pirospaprika, 1 kshegynyi fokhagymakrm, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 60 dkg tiszttott burgonya, 2 evkanl szraz csipetke, 1 evkanl telzest, s. Elkszts: A zsiradkban megfonnyasztjuk a finomra vgott hagymt. Megszrjuk paprikval s beletesszk a 8 darabra (2 comb, 2 fl mell, 2 szrny, far- s htrsz) vgott csirkt. Nagy lng felett, llandan keverve zsrjra pirtjuk. Megszrjuk telzestvel, beletesszk a fokhagymakrmet, a zldpaprikt, a paradicsomot s kb. 1,5 l vzzel felntjk. Kzepes erssg tzn lassan fzzk. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszk a kockra vgott burgonyt s a szraz csipetkt. Megkstoljuk, s ha szksges, utna szunk. Kzepes lngon kszre fzzk.
|