Bogrcsgulys
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk: 50 dkg marhalbszrhs, 1-2 nagy fej vrshagyma, 6 dkg zsr, 1 kshegynyi fokhagymakrm, 2 csipet kmnymag, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 1 zellerlevl, 1 ppozott evkanl pirospaprika, 60 dkg tiszttott burgonya, 2 evkanl szraz csipetke, s. Elkszts: Elszr vastagon kizsrozzuk a bogrcsot, majd rtegesen beletesszk a kockra vgott hst, az sszevgott hagymt, a fokhagymakrmmel, kmnymaggal rtegenknt zestjk. A tetejre tegyk a zldpaprikt, a paradicsomot s a zellerzldet. Szzuk meg s gyakori rzogats vagy kevers mellett kzepes lng felett pirtsuk zsrjra a hst. Ezutn hintsk meg paprikval s kb. 2 liter vzzel, ntsk fel. Nagy lnggal fzzk tovbb. Amikor a hs flig megpuhult, tegyk bele a kockra vgott krumplit s a szraz csipetkt. Ha szksges, mg annyi vizet ntsnk r, hogy ktujjnyira ellepje az telt. Nagy lnggal fzzk kszre.
|