Burgonyaleves virslivel
Tpus: Bogrcstelek
Hozzvalk: 80 dkg rzsaburgonya, 1 kzepes fej hagyma, 6 dkg fstlt szalonna, 1 evkanl telzest, 1 ppozott evkanl gabonakemnyt, 4 pr virsli, 1 g zellerzld, s.
Elkszts: A kockra vgott, kiss kiolvasztott szalonna zsrjban megfonnyasztjuk az aprra vgott hagymt. Beletesszk a kockra vgott burgonyt. Kzepes lng felett vegesre pirtjuk. Meghintjk gabonakemnytvel, telzestvel, beletesszk a zellerzldet s kb. 1,5 liter vzzel felntjk. Jl tkeverjk s lassan puhra fzzk. Kstoljuk meg s ha kell, szzuk meg. Mieltt a burgonya megpuhulna, tegyk bele a virslit is.
Energiatartalom: 2300 kJ Fehrjetartalom: 20 g Zsrtartalom: 35 g Sznhidrttartalom: 37 g
|