Bogrcsgulys
Tpus: Bogrcstelek
Fl kg marhalbszr, 80 dkg burgonya, 5 dkg zsr, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek hzipaprika, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 zellerlevl, 1 srgarpa, 1 zldsg, kmnymag, kevs majoranna, s, csipetke egy tojsbl. A zsrban aranysrgra pirtom az aprra vgott hagymt, majd belekeverem a felkockzott hst. Szom, majd idnknt kevergetve sajt levben prklm. Mikor zsrjra slt rszrom a paprikt s egy kevs vizet, beleteszem a cseresznyepaprikt. Rszrom a kmnymagot, valamint a majorannnt s llandan gyelve arra, hogy le ne gjen, flpuhra prolom. Ekkor belekarikzom a srgarpt, a zldsget, belekockzom a krumplit, a zldpaprikt, a paradicsomot s beleteszem a zzott fokhagymt. Felntm kb 2 liternyi vzzel s majdnem puhra prolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkt, amellyel mg kb. 10 percig fzm. Petrezselyemzlddel megszrva forrn tlalom.
|