Tlttt barack leveles tsztban stve
Hozzvalk 12 darabhoz:
50 dkg leveles tszta
6 kemny szibarack
10 dkg aszalt srgabarack
2 dkg vaj
4 dkg barna cukor
1 dl tejszn
10 dkg marcipn
4 dkg srgabaracklekvr
5 dkg darlt babapiskta
1 tojs
1 evkanl mz
1 evkanl szezmmag
|
Elkszts: A leveles tsztt hagyjuk kiengedni. Az szibarackokat lobog vzbe tesszk 15-20 msodpercre, majd hideg vzbe szedjk, s lehzzuk a hjt. Kettvgjuk, s a magot eltvoltjuk. Az aszalt srgabarackot sszevagdaljuk.
Elkszts: A vajat felforrstjuk, karamellizljuk rajta a barna cukrot, s megforgatjuk benne a barackokat. A tejsznbe belereszeljk a marcipnt, beletesszk a lekvrt, s kmletesen, folytonos kevergets mellett sszefzzk, amg a marcipn felolvad. Levesszk a tzrl, s beletesszk az aprra sszevgott srgabarackot. Flretesszk hlni. Amikor kihlt a massza, annyi darlt babapisktt tesznk bele, hogy formlhat masszt kapjunk. A stt 180 fokra (gzst 2. fokozat) elmelegtjk. Lisztezett lapon 3-4 mm vastagra kinyjtjuk a leveles tsztt, 12 kockra vgjuk, s megkenjk tojssal. Minden tszta kzepre tesznk egy barackot, a mag helyre tesszk a tltelket, s a tsztt sszecspjk a tetejn. Megkenjk tojssal, s a stben kb. 15 percig stjk. Amikor letelt az id, kivesszk, meglocsoljuk a mzzel, megszrjuk a szezmmaggal, s visszatesszk mg 15 percre. A stbl kivve melegen, de hidegen is fogyaszthat.
Munka: kb. 45 perc Fogyaszthat: kb. 3 ra mlva 1 darab: 450 kcal |
|