Mascarpons dinnyekehely
Hozzvalk 4 szemlyre:
40 dkg srgadinnye
40 dkg grgdinnye
4 szl citromf
1 rd vanlia
2 evkanl mz
1 csipet rlt fahj
3 dl tejszn
25 dkg mascarpone
|
Elkszts: A dinnyk hjt eltvoltjuk, a hsukat kimagozzuk, majd aprra sszevgjuk. A citromfvet lebltjk, felaprtjuk. A vanlit ketthastjuk, kikaparjuk a ppjt.
Elkszts: A dinnyedarabokat a mzzel, a fahjjal, a citromfvel s a vanlival sszekeverjk, letakarjuk, s 30-40 percre flretesszk. Amikor jl sszertek az zek, a tejsznt kemny habb verjk. sszekeverjk a mascarpont, a tejsznhab hromnegyed rszt s a dinnyket. Kelyhekbe tesszk, a maradk habbal dsztjk.
Munka: kb. 30 perc Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva 1 adag: 520 kcal
|
|